File de ton cu sos de mustar si orez picant

de pansy1 in Ton, 4 Mar 2010 | 7213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
  • -400 ml apa,sau cine are fond de peste
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 Lg(lingura ) unt
  • -1 Lg faina
  • -150 g branza proaspata de vaci,grasa
  • -2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
  • -sare,piper
  • -1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
  • -patrunjel tocat
  • -1/4 lg zahar
  • -2 Lg vin alb dulce
  • ptr orez :
  • -4 cesti de orez fiert,rece
  • -1 ceapa mare,taiata solzisori
  • -ulei,sare,piper
  • -fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
  • -1 lg sos de peste (optional)
  • -1 Lg pasta de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de ton cu sos de mustar si orez picant:

-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.
-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina
-Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul
-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat
-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici  orez picant.


Pentru orez:
caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi  serviti alaturi de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de ton cu sos de mustar si orez picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

pansy1 1

08.04.2010, 13:19

ma bucur teo ca ai incercat-o si ti-a placut.

dicarmencitta1957 1

18.04.2010, 23:48

Fac ce fac si mai dau o raita pe la peste,doar sunt fan peste.Nu mi-am dat seama ca am mai facut comentariu aici.

elena1988 1

01.03.2011, 09:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu ton şi roşii